maandag 27 december 2010

Jaartje erbij.

Na 2 heerlijke kerstdagen heb ik vandaag er weer een jaartje bijgekregen. De tijd gaat superhard maar ben toch blij met een jaartje erbij.


zaterdag 25 december 2010

1e kerstdag.

En dan is het dan eindelijk kerst...
Was gisteren nog niet echt fit maar moest nog heel veel doen dus toch maar op tijd eruit.
Had beloofd om voor een vriendin salades te maken dus zo stond ik om kwart over 8 al megaberg aardappelen te schillen. Volgens mij heb ik nog nooit zo vroeg aardappels geschild.:) Dus eerst de salade maar zover klaar gemaakt zodat smaken lekker in konden trekken. Daarna met manlief de stad in om laatste boodschappen te doen en nog cadeautjes te halen. Ik kon er niet onderuit. Jeetje, wat een tijd gaat daar toch in zitten. Maar goed,
om 4 uur hadden we dan toch alles binnen. Auto vol, beurs leeg. We moesten nog bij vrienden het Ik hou van Holland spel ophalen wat we gaan doen op 2e kerstdag met de familie. Dit was er door de griep bij in geschoten. Vriendin belde of we spel nog kwamen halen en of we dan gelijk kerstborreltje kwamen halen.
Dus daar nog even snel langs gepiept en heerlijk portje gedronken met heerlijk stukje kaas. Was kort bezoekje maar erg gezellig. Toen snel naar huis en salade voor vriendin afgemaakt en opgemaakt. Toen snel een blik soep (!!!! normaal eten wij echt nooit soep uit blik!!!) opgewarmd en met lekkere broodjes gegeten.
We wilden op kerstavond nog even langs mijn ouders gaan. Maar omdat ik niet wist hoe laat vriendin de salades op kwam halen heb ik m'n ouders maar gevraagd of ze zin hadden om hier te komen.
Dus vriendin met man/vriend kwam en bleef nog even gezellig hangen en ouders er bij.....toch nog een hele gezellige avond geworden. Eigenlijk te laat naar bed, maar goed, konden toch beetje uitslapen.
Vannacht om  4 uur wakker geworden badend in het zweet, knallende hoofdpijn en hoesten als een oude kerel. Nee he. Bed uit gegaan, opgefrist en schone pyama aan, aspirine genomen en weer naar bed met dropje voor de keel (had natuurlijk weer geen  hoesttabletjes in huis). Toch weer in slaap gevallen tot half 6.
We werden toen gewekt door de blazers van het plaatselijk muziekkorps die bij het bij ons tegenover gelegen ouderencomplex kerstliederen speelden. Dat doen ze ieder jaar en ik vind dat altijd zo'n mooi begin van de kerstdag! Dus toch weer uit bed gegaan en voor het raam van de logeerkamer even staan kijken en genoten. Petje af voor die mensen, want het was natuurlijk berekoud! Ik hoop dat er veel van de ouderen en andere buurtbewoners het gehoord hebben en er net als ik van genoten hebben.
Vandaag eigenlijk heel weinig gedaan want voelde me echt niet fit. Het was een prachtige dag, heerlijk zonnetje in een witte wereld en ongeveer 3 graden onder minpunt. Wat wil een mens op 1e kerstdag nog meer. We wilden eigenlijk lange wandeling gaan maken met de hond. Maar die had een zere poot. Is gistermorgen misschien ergens in getrapt of heeft zich verstapt. Kunnen niets aan het pootje zien. Dus ik niet fit, hond niet fit, dus heeft manlief maar even heel klein rondje met hem alleen gelopen. Het is trouwens eerste keer dat we 1e kerstdag met z'n tweeën zijn want puberdochter is bij haar verkering. Wel raar hoor na al die jaren. Maar ja, zo gaat dat.
Haar vriendje woont hier nog al ver vandaan dus morgenvroeg komt ze met de trein terug.
We zouden vandaag met z'n tweeën gaan gourmetten, maar m'n broer belde net op of we zin hadden dat bij hen te komen doen. Dus gaan we zo die kant maar op en brengen ons vleespakketje maar mee.
Morgen komt de hele familie hier. Normaal doen we uitgestelde sinterklaas (omdat nooit iemand de deadline van Sinterklaas haalt) met cadeau's, gedichten en surprises. Maar het merendeel kwam er dit jaar niet aan toe om dat de kerst in het weekend valt en weinigen vrij waren voor de tijd. En we hebben altijd nog wel wat tijd nodig want het wordt altijd groots aangepakt! Echt hele mooie, grootse, technisch vernufte, creatieve surprises. Dit jaar gaan we het anders doen. Ouderwetse spelletjes, competitie sjoelen, karaoke.....maar alles net even anders dan normaal. Dus dat wordt nog wat. En natuurlijk ook uitgebreid lekker koken. Dus hoop dat ik morgen me wel superfit voel want er is nog een hoop te doen.
Zo,nu mezelf nog even wat opknappen en dan op pad. M'n dagboekje hier is in ieder geval weer bijgewerkt.:)
Fijne dagen nog voor iedereen!
Groetjes,
Agnes


vrijdag 24 december 2010

Kerstwensen

Ik wens iedereen  hele fijne kerstdagen.

 Geniet van het samenzijn.


Groetjes, Agnes

donderdag 23 december 2010

Bijna kerst.....

Vandaag nog niet echt opgeknapt dus toch weer thuis gebleven. Baal er stevig van want ik heb nog zoveel te doen.  Gelukkig heeft manlief vandaag al heel veel boodschappen voor me gehaald. Superlief, want ik weet wel zo'n beetje wat een heksenketel het nu in de winkels moet zijn. Hopelijk kan ik er morgen zelf even uit.


Er werd een hoop sneeuw voorspelt maar hier is vandaag nog geen vlokje bijgevallen. Als ik buienradar bekijk trekt het iedere keer net langs ons heen. Eigenlijk vind ik dat niet erg. Het is natuurlijk een prachtig gezicht, heerlijk om in te wandelen maar ik vind het doodeng op de weg.
Vandaag toch een beetje aangeklungeld. Toch nog iets 'kersterigs' op de tafel met een krans die ik nog had en wat blaadjes uit de tuin. (door manlief uit de tuin geknipt, de schat)


Ook nog even wat kaarsen bij elkaar gebonden met wat muziekpapier en touw. (Had ik ergens op een blog gezien maar kan me even niet herinneren welke. Degene die het herkend, dank je wel voor de inspiratie)


Ook heb ik van de week nog met muziekpapier wat sterren gemaakt. Leuk werkje om eens te proberen.
Ik heb ze aan een touw gehangen, maar ben nog niet helemaal tevreden. Zit nog te broeden op iets anders.
Misschien dat voor 1e kerstdag me nog wat invalt.:)




 

Ook nog even een fotootje van de krans die ik aan een deur heb hangen. Deze hangt er al een hele tijd maar ik vind hem wel bij de kerst passen.



Zo, toch weer een paar plaatjes geplaatst. Nu nog eventjes wat drinken en dan lekker onder de wol.
Ik wens voor morgen iedereen sterkte met de laatste voorbereidingen, boodschappen en voor sommigen de vele sneeuw die hier en daar valt. Wees voorzichtig.

Groetjes,
Agnes

woensdag 22 december 2010

Griep..nee he!

Vandaag ziek thuis. Toch geveld door de griep. Gisterochtend nog gewerkt en toen kreeg ik al rillingen.
's Middags was ik vrij en had een heleboel plannen. Helaas, ben even met aspirine op bed gaan liggen en als een blok in slaap gevallen en hele middag geslapen. 's Avonds nog niet opgeknapt en vanmorgen helemaal het vaatdoek gevoel.

Dus vandaag thuis en maar even kalm aan doen. Paar aspirines naar binnen en hopen dat het snel opknapt want ik moet morgen nog 1 ochtend werken en wil dat wel graag doen. Daarna de drukte voor de kerstinkopen en alle voorbereidingen dus dit komt echt heel ongelegen.

Zo, nu eerst een lekker warm kopje thee.


Groetjes,
Agnes

maandag 20 december 2010

Handen in het haar!!!

Wordt helemaal tureluurs van het ontwerpen van deze blog.
Het wil absoluut niet zoals ik wil!!....Arrrrrrrrrrch.
Nou ja, zoals de wijzen altijd zeggen:  Rust en kalmte zal u redden.
Later nog maar eens proberen. Nu eerst van de nachtrust genieten en morgen gezond weer op.
Vannacht een graadje of 14 onder nul, dus lekker het dekbed tot de neus optrekken:)
En morgenochtend om half 8 eens kijken of ik wat van de maansverduistering kan zien.
Wens iedereen voor morgen een prachtige dinsdag toe.

zondag 19 december 2010

Witte wereld

Heerlijke zondag. In huis het nodige gedaan en eindelijke de kerstkaarten geschreven. Dat is toch altijd wel een tijdrovend klusje. Ook met de hond een lekker stuk gelopen in het witte winterwonderland. Ik hoor op radio en tv dat het eigenlijk overal een puinhoop is en dat er een hele hoop sneeuw is gevallen. Hier valt het eigenlijk heel erg mee. Sinds vrijdagavond is er niets meer gevallen en wat er gevallen is valt ook reuze mee. Dat is andere jaren wel anders geweest.Toen kregen wij de volle laag. Vind het heel vervelend voor de mensen die de weg op moeten of de mensen die vastzitten op bv. Schiphol of één of ander treinstation. Echt vervelend.


Onze hond vind dit weer super lekker en wordt er gelukkig heel actief en speels van. Zou je niet zeggen voor een hond die uit Griekenland komt. Hij is vaak heel erg ziek en zielig geweest en daardoor ook lusteloos. Lag hij liefst gewoon lekker in z'n mandje. De laatste tijd gaat het gelukkig weer heel erg goed met hem en het is dan ook zo fijn om te zien dat hij weer letterlijk lekker in z'n velletje zit.

Op het dijkje bij ons staan een paar schapen. Ik vind dat altijd een prachtig winters tafereeltje. Ik mag er dan ook graag langs lopen wanneer ik rondje met de hond maak.

Ik had voor de vogeltjes een mooie taart gemaakt met allemaal lekkers.  En daar wordt gretig gebruik van gemaakt. Alleen boeit het ze voor geen meter dat ze het allemaal uit elkaar trekken en het één zooitje wordt. Nou ja, het is ze vergeven. Nu met de sneeuw is het toch niet echt zichtbaar. Deze merel zit bijna de hele dag te snoepen. Ik zie hem er bijna altijd en hij schroomt niet om de roodborstjes en koolmeesje te verjagen.
Tja, wet van de sterkste.

De foto is door het huiskamerraam genomen. Valt nog mee dat hij redelijk duidelijk is. En een teken dat ramen wassen nog niet echt heeeeel nodig is.;)
Gisteren was puberdochter de hond aan het uitlaten.Vlak bij ons is een soort meertje/grote vijver waarlangs het lekker lopen is. Daar was nu ook langs gegaan. Ondertussen belt ze me in paniek op. Mam, je moet nu de dierenambulance bellen en direct hier heen komen met een warme handdoek. Ik denk, nee he....toch niet die hond door het ijs gezakt?!?!?!? Dat was hem vorig jaar ook al overkomen. Maar nee, lag een gewonde meeuw op het ijs met bebloede vleugels. Nu ben ik als de dood voor vogels (vraag me niet waarom, maar kan er panisch van worden) dus manlief er op af gestuurd. En daar kwamen ze aan hoor...met gewonde meeuw in een handdoek. Ze dachten dat hij beide vleugels gebroken had. Goede daad verricht maar nu zat ik wel met zo'n meeuw in huis.



Maar goed, manlief heeft de dierenambulance gebeld en die kwamen hem 2 uur later ophalen. Die mensen verrichten toch wel goed werk hoor. Alle lof! Ze konden niet zeggen wat de dierenarts met het beestje zou doen. Ik ben bang dat hij het niet gered heeft.
Maar wel trots op m'n dochter dat ze hart voor de dieren heeft en zo accuraat gehandeld heeft. Want er waren vele mensen wel voorbij gelopen.

Zo, nu eerst even lekker eten en ik wil vanavond nog eventjes wat gaan frobelen met kerststerren. To be continued. Voor iedereen die dit leest....Fijne avond en geniet.

Groet,
Agnes

woensdag 15 december 2010

Leuke ontmoeting.

Ik was even alle foto's op de computer aan het doornemen en te sorteren. Toen kwam ik deze foto tegen van afgelopen vakantie in Spanje. We waren een dagje Barcelona en doen en 's avonds zouden we onze vrienden ontmoeten die een paar dagen in Barcelona waren. Lopen we gezellig met z'n allen in de prachtige gotische wijk van Barcelona en wie lopen we daar tegen het lijf?!?!? Juist, Nicolas Cage. Dat geloof je toch niet. We dachten eerst dat we het mis hadden maar hij was het echt. M'n vriendin zei dat we toch eigenlijk wel op de foto moesten  maar ja...durfde het niet te vragen. Normaal ben ik ook niet zo assertief in die dingen en normaal zeg ik ook altijd dat ik niet begrijp dat mensen soms zo obsessief naar bekende mensen reageren. Laat die mensen lekker met rust. Maar ja...hallo...Nicolas Cage! Hoe vaak heb je de kans om die zomaar tegen te komen. Dus ik toch maar even heel brutaal gevraagd of we even een fotootje mochten maken. Heel netjes en beleefd hoor. En hij wilde wel. Lief toch. Zelf toen ik vroeg of hij dan ook eventjes z'n zonnebril voor de foto wilde afzetten omdat ze anders ons thuis niet zouden geloven was dat geen probleem. Echt aardig van hem en geheel zonder kapsones.
Dus...vond dat deze foto niet in mijn dagboekje hier mocht ontbreken.
Sta er samen met m'n beste vriendinnetje op . Zij links, ik rechts.
Kortom....was een leuke gebeurtenis. Dochterlief schaamde zich enigszins wel voor zo'n moeder die als een groupie zo'n kerel voor een foto vraagt. Achteraf had ze toch wel een beetje spijt dat ze er niet bij is komen staan. Ben bang voor haar dat er geen herhaling mogelijk is....want Nic zien we natuurlijk nooit meer terug!:)


maandag 13 december 2010

Kerstboom, deel 2.

Toch nog even een kleurenfoto van de boom. Heb de foto gemaakt met m'n mobiele telefoon. Moet ik ook alle mogelijkheden onderzoeken. Deze foto is niet helemaal top, maar goed, toch een indruk.


Begin van het kerstgevoel

Eindelijk weer een nieuw berichtje. Ben nog steeds erg aan het stoeien hoe het allemaal werkt. Moeilijk zat.
Afgelopen zaterdag de kerstboom neergezet. Altijd een hele onderneming. Zolder op, alle spullen verzamelen.
En dan zie je weer hoeveel spullen er in de loop der tijd verzameld zijn. Zo'n beetje alle kleuren al gehad.
De afgelopen jaren op naturel tinten overgegaan en dit jaar voornamelijk wit.
Best tevreden over het resultaat. Ook erg tevreden over het boompje zelf qua formaat en vorm. We hebben wel eens zieliger exemplaren gehad. Elk jaar overwegen we om een kunstboom te kopen. Stuk makkelijker en
geen gehannes met uitvallende naalden. Maar ja, eigenlijk gaat er toch niets boven een echte boom.
En ok....dan over een paar weken maar lekker klagen en zuchten wat een bende het toch wordt met zo'n boom.
Hier even een kleine impressie. Ik heb zitten spelen met photoscape. Leuk!!
Alleen nog kijken of het ook zo op m'n blog komt zoals ik in gedachten heb.







Ps. Wat vind je van onze eigen engel? Is het geen schatje? Zelf vind hij het een minder goed idee denk ik.:)

zaterdag 4 december 2010

Het begin.

Na vele weken wikken en wegen heb ik dan toch eindelijk besloten mijn eigen blog te maken. Geïnspireerd door velen van jullie die ik al een tijdje (anomiem) volg. Ik vind het heerlijk om jullie berichtjes te lezen. Sommigen inspirerend, sommigen beroerend, anderen weer humoristisch....ik vind het fantastisch. Toch start ik deze blog voornamelijk (nog) voor mijzelf. Als een soort dagboek waarin ik dingen wil vastleggen waar ik mee bezig ben of wat mij bezighoud. Alledaagse dingen, wat ik doe, wat ik denk, wat ik kook, wat ik creëer, wat ik liefheb. Ik heb  het al vaker geprobeerd om dingen op te schrijven in een schriftje. Maar ik blijk daar toch niet goed in te zijn. Misschien dat het op deze manier beter gaat. Dat ik hiermee ook jullie ook een kijkje in mijn leven laat zien is best wel een beetje eng. Normaal geef ik mijzelf niet zo snel bloot dus dat zal even wennen worden.
Toch begin ik maar gewoon en dan zien we wel.
Hoe dit allemaal werkt weet ik echt nog niet....ben nog erg aan stoeien. Hoe moet ik een lay-out maken die bij mij past? Hoe kan ik dingen invoegen, foto's plaatsen, enz. enz.  Nog heeeeeel veel vragen. Misschien mag ik aan anderen met ervaring raad vragen??


Fijne dag!
Agnes