zondag 9 oktober 2011

Super Herfst Give Away

Velen hebben jullie bijdrage al geleverd aan de Super Herfst Give Away van o.a. Lynda.
Ik vind het echt een superleuke aktie en hoe bijzonder ook. Wat een lief initiatief en wat  een boel sponsoren.
Petje af voor jullie allemaal voor zo'n genereus gebaar.

Ik vind het ook wel leuk om mee te doen al is mijn bijdrage weer aan de late kant natuurlijk. Maar ik was nog echt niet in de herfstmood. Het is eerlijk gezegd niet echt mijn seizoen. Ik kan wel  genieten van een mooie herfstdag met een lekker zonnetje en alle mooie kleuren om me heen. Maar al die regen en donkere luchten kan me niet bekoren. En van de harde wind wordt ik helemaal onrustig. Maar ja, er is geen ontkomen aan. En inmiddels ben ik er wel klaar voor.

Ben al een tijdje bezig geweest met een sjaal te breien. Gewoon lekker voor de tv, heerlijke ontspanning.
En ja, gelukkig is hij voor de herfst af! Gelijk maar een nieuw projektje begonnen met dikke wol en dikke naalden. Lekker snel.













Een paar weken terug op een nog zomerse dag heb ik samen met Laura beukenootjes en eikeldopjes gezocht. En van de week daar leuke bollen mee gemaakt. Samen met wat herfstbladeren in een houten schaal gedaan.




En als het dan buiten donker is en regent dan nemen we een heerlijke kopje warme herfstthee met speculaas.
Neem gerust hoor, ik heb genoeg.


En nu we weer meer binnen dan buiten zijn had ik weer zo zin om te schilderen. Dus ezel naar beneden gehaald en gewoon begonnen. Moet ook een herfst of misschien al beetje winter tafereel worden.
Dus hier de eerste opzet. Is nog laaaaaaaang niet af en weet ook niet of het wel gaat lukken, maar wel lekker om mee bezig te zijn.

En terwijl ik lekker bezig ben hoor ik onze pleegkat bij de achterdeur schreeuwen. Hij wil erin!!!!
En kijk wanneer meneer zich lekker nesteld.... op het warme (nep) vachtje op de stoel. Ach, hij heeft nog gelijk.


Na lekker te hebben geschilderd en dit stukje heb gemaakt voor m'n herfstbijdrage heb ik zin in het restje groentesoep van gisteren. 
Lekker warm.


Ik wens jullie een hele fijne nieuwe week toe!

Groetjes,
Agnes

maandag 3 oktober 2011

Genieten jullie ook nog zo van dit heerlijke weer! Ik wel, volop! Alhoewel ik er ook een beetje van in de war raak. Je ziet en voelt toch dat de herfst doorzet. 's Morgens erg vochtig, 's avonds al weer vroeg donker maar wel die zomerse temperaturen. Raar hoor. Maar mag van mij nog weken duren. Helaas kon ik er dit weekend niet echt van genieten. Geveld door griep, hoe bizar. Hoofdpijn, keelpijn, oorpijn, verkouden, koorts. Kortom niet echt feest. Maar nu gelukkig stuk opgeknapt.

Vorige week nog wat foto's gemaakt, stiekem doet de herfst langzaam zijn intrede ook in huis.


Vorige week deze takken geplukt en op een zinken kan gezet. Zijn  echt herfstkleuren toch?!
De hop die ervoor ligt is wel nep, maar staat toch wel leuk.





In het voorjaar hebben vrienden hun boom voor het huis gekapt en ik mocht een stuk meehebben.
We hebben de schors eraf gehaald en wieltjes onder gezet. Ik vind het zelf erg leuk geworden. Hij moet nog goed drogen en misschien dat ik hem dan volgend voorjaar nog verder afschuur. Het bloemvaasje met de gedroogde hortsensia vond ik vorige week in de kringloop. Onderin stond het merkje Metawa Holland. Dit even gegoogeled en blijkt de metaalwarenfabriek uit Tiel te zijn geweest. Het kannetje is van tin maar is erg verweerd en heeft een paar butsen. Maar ik vind dat het daar dus weer mooier van wordt. Onder het kleine glazen stolpje staat een kristallen (?) zoutpotje met zilveren (?) dopje. Deze heb ik een paar jaar geleden van Laura gekregen. Ze was toen 12 ofzo en van haar eigen geld betaald. Gekocht voor teveel geld op een antiekmarktje in Barcelona. We waren daar overheen gelopen en ik zag dat zoutpotje samen met een peperpotje en zei dat ik het een lief stelletje vond. Was ze stiekem teruggelopen en zoutpotje voor me gekocht. Geld voor het peperpotje had ze niet meer. Arm kind, zou jong en dan al afgezet. Maar hoe lief!
Dus dit is in alle opzichten een kostbaar item voor mij wat ik zal koesteren en later aan haar ga doorgeven.


Dit kandelaartje vond ik ook in de kringloop. Van hout en prachtig verweerd. Met een paar kleine denneappeltjes ook gelijk weer stapje richtig herfst. Ook de spiegel op de achtergrond is een kringloopvondst. Ik kan nog niet beslissen of ik hem zo laat of nog over ga schilderen. Voor nu vind ik hem zo wel mooi met de witte lamp en dienblad ervoor.

Ook wil ik jullie bedanken voor de belangstelling voor m'n vader. Vind ik superlief en al ik ken ik jullie niet persoonlijk, het doet me wel goed. Morgen (dinsdag) gaat hij voor z'n 4e chemo en krijgen we gelijk de uitslag van de scan om te kijken of de kuur aanslaat. Dus wordt een bijzondere spannende dag.

Groetjes,
Agnes

Ps. Welkom aan mijn nieuwe volgers! Wat leuk dat jullie m'n blog gaan bekijken.
En Rita, je zei dat jezelf ook een blog hebt gemaakt, maar ik kan er niet op kijken. Klopt dat? Ben wel benieuwd hoor.
En Joke, wat jammer dat het niet lukt om je aan te melden maar super dat je me wel volgt.