maandag 27 juni 2011

Heerlijk weekend...

Ik zit nu heerlijk achter het huis met een glaasje koele witte wijn. Het is gelukkig wat afgekoeld want wat was het warm vandaag!  Maar je hoort me niet klagen hoor. Want na al die regen en bewolkte dagen was ik hier echt aan toe.

Ik wil graag iedereen bedanken voor alle lieve berichtjes die jullie gestuurd hebben op mijn vorige blog.
Ik ken jullie geen van allen persoonlijk en toch heeft het zo'n goed gedaan. Heeft me zeker getroost. We moeten nog wel heel erg wennen aan een huis zonder Eloy. Nu merken we pas goed wat  voor groot deel hij binnen ons gezin in nam. Het doet nog steeds erg veel pijn en het gemis is groot maar we weten dat er totaal geen andere keus was. Maar nogmaals...ontzettend bedankt. Jullie zijn lieverds!

Ik had ook beloofd dat m'n volgende blog een stuk vrolijker zou zijn. Nou, dat gaat zeker lukken.
Wat hebben we een heerlijk weekend gehad! Een maand of 2 geleden kregen we een uitnodiging om
deel te nemen aan Diner en Blanc wat voor het eerst hier georganiseerd zou worden. Ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord. Het komt van oorsprong uit Frankrijk. Het is een feest wat door levensgenieters gevierd wordt om de zomer in te luiden. Per sms wordt je uitgenodigd en jij mag dan op jouw beurt dit ook weer doorsturen naar vrienden. Een soort ketting sms dus. Je krijgt dan alleen een datum door en een tijdstip. De bedoeling is dat alle deelnemers geheel in feestelijke witte kleding op een nog geheime locatie verschijnen met tafeltje, stoeltjes en een voorbereid diner en lekkere drankjes.
Ik vond het zo'n leuk idee! We zijn met vrienden gegaan en vooraf al natuurlijk al heerlijk erover gefantaseerd. Waar zou het zijn, wie zouden er allemaal komen. Zaterdag met m'n vriendin al boodschappen gedaan en heerlijk gekokkereld.  Op laatste moment nog (leve de kringloop!) een paar handige witte stoeltjes gescoord. Zondag was het dan eindelijk zover....en wat waren we blij met het weer! Tjeetje, zaterdag was het hier bijna de hele dag nat en koud.

Om 12.30 uur kregen we het verlossende sms'je op welke locatie we om 14.00 moesten verzamelen.
Eindelijk. En het was een prima locatie! Het was op het terras van het oude, prachtige gemeente huis met uitzicht op het hertenpark. Top!


En wat had iedereen zich uitgesloofd! Iedereen inderdaad helemaal in het wit. Prachtig gedekte tafels met witte kleden. Mooi servies en mooie glazen. En het eten...echt super...de lekkerste gerechten kwamen voorbij....en dan zeker niet van het fastfoodgehalte. Het leuke was ook dat de tafeltjes aan elkaar geschoven werden en de schalen met eten gewoon doorgegeven werden. Zo'n saamhorigheid met mensen die je kent maar ook die je geheel niet kent.


Zie je prachtige pudding met zomervruchten in proseccogelei? Door dochterlief gemaakt. Super toch.
Ook zij vond het een topmiddag. En m'n vriendin en ik proosten op de zomer. (Nina, zussie, ik weet dat je dit ook gaat lezen, dus....we staan er mooi op toch?!)

Ook manlief Hans vond het geslaagd ondanks dat hij eerst een beetje overgehaald moest worden. En zelfs een foto van ons samen! We staan bijna nooit samen op een foto, dus vond dat ik hem wel moest plaatsen.
Dan maar keertje lak aan de privacy.:) Rechts dochter Laura die voor de gelegenheid nog een wit hoedje had gekocht. Staat cool he!

Kortom, het was echt een superzondag. Zelfs vandaag de krant gehaald met een leuke foto. Nou, wat mij betreft mogen er meer van die positieve artikelen in de krant.
Was een geslaagd festijn en weet zeker dat volgend jaar het aantal deelnemers nog vele malen groter zal zijn.

Weer een lange post (maar ja, zo vaak post ik niet) maar deze keer wel een vrolijke toch?!

Voor iedereen alvast een fijne dinsdag en geniet nog even van het mooie weer.

Lieve groet,
Agnes

13 opmerkingen:

  1. ziet er heerlijk uit allemaal en wat een leuk idee had er nog nooit van gehoort maar lijkt me wel spannend hahahah aan de fotos te zien is het een geslaagd feest geweest ,,,, wens je een prettige week

    lieve groet rosita

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk !!! nog nooit van gehoord.....ziet er heel gezellig uit !!...ik zit nog buiten......heerlijk is het.....ga nu slapen moet morgen werken...sjuchttt...liefs Ria...xxx..

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik had er nog nooit van gehoord...maar dat is idd een gezellig weekend, jullie hebben fijn genoten!!
    het ziet er ook allemaal zo zomers uit, heerlijk!

    Lieve groetjes Michelle

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jeetje, dat zag er wel heel gezellig uit! Ik heb nog nooit van het fenomeen gehoord, spannend hoor. En wat een mazzeltje met het weer! Dubbel genieten dus.

    Lieve groetjes,
    Wanda

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hier nog een die er nooit van gehoord heeft. Maar wat ziet dat er gezellig uit, wauw....
    En je had het weer ook wel mee.
    Zag ook net je vorige post, wat sneu..)
    Sterkte, liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een geweldig initiatief! Het ziet er ook zo zomers uit, zo on-nederlands. Fijn dat je ook weer wat hebt kunnen genieten. Het zal wel stil zijn in huis nu Eloy er niet meer is. Het kost tijd hè, maar dat weet je wel denk ik.

    Liefs, Mandy

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Nou, je hebt zeker je aan je woord gehouden hoor....een heerlijke post, op alle fronten...
    n omdat ik nu dus in mijn wit-fase zit, is het extra leuk...
    Warme groetjes...pufpuf...Margot

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ook ik had hier nog nooit van gehoord, maar het ziet er erg gezellig (én lekker) uit, dus voor herhaling vatbaar!

    Fijne dag,
    Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een superleuk initiatief! Ik ken het van Parijs, maar wist niet dat het hier ook gebeurt.
    Wat een bof dat het ook nog eens zulk heerlijk weer was.
    Hier kunnen jullie even op teren :)
    Groeten, Corine(THUIS)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ja, dat is ook een hortensia soort.
    Alleen deze knip je in het voorjaar helemaal weg, en hij bloeit op nieuw hout.

    groetjes Lia

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat ziet dat er sfeervol uit zeg, ik las het onlangs over Parijs maar in Nederland had ik er nog nooit van gehoord! Het stralende weer paste er natuurlijk ook geweldig bij (net als je stralende man hihi)!

    Gezellig dat je volger op mijn blog bent geworden, ik heb mij inmiddels ook bij jou aangemeld!

    Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik lees nu pas weer je blog , was inderdaad even stil rondom je en de laatste posten heb ik door drukte hier even gemist.

    Allereerst wil ik je nog sterkte wensen omdat je je lieve hond moet missen , doet altijd zo zeer om afscheid te nemen van een geliefd huisdier he ...

    En dan ook mooi nieuws zie ik want wat is dit leuk zeg , zo'n 'wit diner' zou ik ook best willen hoor . Manlief hier zou ook overgehaald moeten worden maar dat zou ik er voor over hebben.

    Prachtige foto's heb je gemaakt en die van jullie twee is echt heel mooi.

    ik wens je een fijne dag en tot de volgende keer,
    hartelijke groet van Gea

    BeantwoordenVerwijderen
  13. wat een leuk idee! groetjes,@nne

    BeantwoordenVerwijderen