zondag 3 juli 2011

Poesie op Zondag.

Wat een druilige dag vandaag. Niets aan. Dus goed excuus om even achter de laptop te zitten en wat bij te lezen. Nu  zag ik bij Makkie een leuke post voorbij komen. Oude poëzie albums.
En dan onder de noemer poëzie op zondag.  Dit vond ik zo leuk dat ik gelijk m'n oude poesiealbum heb opgezocht. Toch een stukje jeugdsentiment. Het ding ziet er niet uit...knaloranje en de kaft is kapot. Maar ik koester hem. Zo leuk om weer even door te bladeren.

Alleen al als ik naar m'n handschrift kijk! Jeetje, dus echt lang geleden.

Ook m'n moeder schreef een lief versje in m'n album.En m'n vader schreef speciaal een versje met de aan het begin van elke regel de letters van m'n naam.
Als ik het lees ontroerd me dat toch.

En ook dankbaar dat ik m'n beide ouders nog heb. Want als ik m'n album doorlees zie ik toch ook de namen van mensen die inmiddels overleden zijn. 


Van dit plaatje werd ik altijd wat angstig. Kwam door het sprookje van Hans en Grietje wat wij op een elpee hadden. Uren kon ik daar naar luisteren. Maar het moment waarop de boze heks het vuur in werd geduwd, jongens, doodsbenauwd werd ik er van.


En waren jullie ook altijd zo benieuwd wanneer je je album terug kreeg wat voor versje er in stond, en welke plaatjes er in stonden? Ik kon nooit wachten! En als het dan te lang duurde, bleef ik maar zeuren; Heb je al in m'n poesie geschreven? Heb je het al klaar? Leuke herinneringen. Ik weet eigenlijk niet of de jonge kinderen nog poëzie-albums hebben. Toen m'n dochter nog klein was waren er wel veel vriendinnenboekjes enzo.
Zelf had ze wel een poëziealbum, maar deze is helaas kwijt. Aan iemand gegeven, en ze heeft geen idee aan wie, maar nooit meer teruggekregen. Nou ja, hopelijk komt het ooit nog eens boven water want het is zo'n leuke herinnering.

Misschien zijn er meer van jullie die ook een poëziealbum willen delen, kijk dan even bij Makkie van It's a makkie. Echt een leuk iniatitief.
Fijne zondag !

Groetjes,
Agnes

12 opmerkingen:

 1. Wat leuk om in je eigen poëzie-album terug te bladeren, ik moet er boven op zolder ook nog twee hebben liggen!

  Een fijne zondag! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ooooooh leuk!!!! en als die kunstige woordspelingen die erin stonden, en inderdaad de plaatjes! Ik heb er nog twee van mezelf en inderdaad, de dametjes hier hebben vriendenboekjes, maar ik heb het idee dat dat lang zo leuk niet was als onze albums ;)!

  Liefs,
  Lynda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk hoor die oude poëzie-albums! Ook ik heb er nog wat boven liggen en zal ze deze week eens opzoeken om volgende week mee te doen aan dit leuke blogitem.

  Fijne zondag,
  Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Owwww wat leuk zeg !! ..ik heb hem ook nog ergens....maar waar ??? geniet van een heerlijke avond...liefs Ria....xxx...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk om te zien en te lezen.
  Waardevol hoor, vooral als je ouders er nu nog zijn, mooi om terug te kijken.

  Groetjes,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ohh Agnes, wat leuk! Ik kom er alleen een beetje laat achter. Ik ga toch nog gauw een linkje op mijn blog zetten. De dag liep hier plots anders zodat ik de hele dag bezet was. Ik heb daarom ook niet op mijn blog kunnen kijken. Ach ja beginnersfoutjes zal ik maar zeggen. Ik zal deze week eens kijken of ik aan zo'n link kan komen.
  Voor straks lekker slapen!
  Hartelijks!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk even zo'n kijkje terug in de tijd.....
  Koester je fijne herinneringen!

  (een nieuwe volger;-)
  Bedankt voor je hartelijke berichtjes...

  Hartelijke groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bedankt voor je reactie op mijn blog. De Montmartre-markt in Ommen was niet erg groot, maar wel leuk en gezellig. Voor zover ik weet wordt het dit seizoen (bij goed weer) nog twee keer gehouden (24 juli en 14 augustus)dus misschien dat je dan nog een keer een kijkje kunt komen nemen.

  Hartelijke groet,
  Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat is leuk Agnes! Ik had ook al even bij Makkie gekeken. Ergens op zolder liggen mijn eigen oude poëziealbums, binnenkort zal ik ze ook eens opzoeken. En wat fijn dat je beide ouders nog hebt, dat is een groot geluk!

  Fijne dag nog, groetjes Mandy

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat leuk dat album!! ik zou niet weten waar de mijne gebleven is, jammer...

  Lieve groetjes Michelle

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een nostalgie. Ik heb mijn poëzie albums ok bewaard, en mijn barbies, een paar poppen, een oude teddybeer.....oh het lijkt wel een eeuwigheid geleden allemaal....

  BeantwoordenVerwijderen