woensdag 6 juli 2011

Postzakken

Een (hele) tijd geleden had ik al eens een post geplaatst over de postzakken die ik gekregen had. Had allerlei ideeën maar het kwam er maar niet van.


Dochter Laura is halverwege dit schooljaar van studie gewisseld. Ze deed eerst International Business Studies maar algauw bleek dat dit het niet voor haar was. Te droog, te saai voor haar. Ze heeft toch wel veel creativiteit en dat kon ze in die studie echt niet kwijt. Gelukkig kon ze halverwege het schooljaar switchen naar de opleiding Interieuradvieseur en ontwerpen. Dit past zoveel beter bij haar. Een studie met natuurlijk ook veel theorie maar ook veel praktijk. (Ben paar keer op de school geweest en echt zo'n leuke studie. Zou zo weer naar school willen) Voor een praktijkopdracht moest ze een hocker maken. En aangezien we nog die postzakken hadden heeft ze die gebruikt voor de bekleding. Ze heeft bewust voor een veel gebruikte zak gekozen.  En zie hier het resultaat. Is ie niet gaaf geworden?! En dat voor een eerste keer. Ik vind hem top en hij staat nu hier in de huiskamer te pronken.
Er zitten nu houten blokjes onder maar daar moet nog een keer wieltjes voor komen. Normaal de wereld aan die dingen bij de kringloop en nu eventjes noppes. Maar dat komt wel een keer. Ze heeft gelijk haar eerste opdracht binnen....m'n broer wil ook graag zo'n hocker. Leuk toch.
Laurie, even speciaal voor jou...echt super goed gedaan en ik ben trots op je.


Het inspireerde mezelf om eindelijk ook een wat te gaan maken van die postzakken. Stelde het elke keer maar uit en ben niet zo heel vertrouwd met de naaimachine. Maar afgelopen zondag toch maar begonnen en het eerste kussen is af. Tís bedoeling dat deze op de tuinbank komen te liggen. Wil er nog een paar bijmaken want heb nu de smaak te pakken. Dus.....to be continued!


Groetjes,
Agnes

18 opmerkingen:

 1. Wat leuk is de hocker geworden, je boft maar.
  Ik heb nog zakken liggen van 89, ik wil er ook iet mee doen, maar door jou krijg ik weer een idee.

  Groetjes,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tjeemie wat is hij gaaf die hocker en die kussen ook ... erg leuk , wat zou je trots zijn op je dochter .... fijne avond en een lieve groet ...rosita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ze zijn allebei bijzonder geslaagd, zowel de hocker als het kussen!! Bij het kussen vind ik de afwerking ook zo leuk, lekker stoer!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De hocker is prachtig, dat heeft ze super gemaakt, proficiat!! en ze krijgt al een opdracht binnen van je broer!

  Ook je kussen zijn geweldig, ik zoek ook postzakken, heb ze gevraagd op de post hier, maar die mogen ze niet meegeven, flauw, hé...

  Goed dat jullie gewoon gaan rijden dan blijft het een verrassing en kan je hem geruststellen dat hij toch even geduld moet hebben want dat het een einde rijden is...

  Lieve groetjes Michelle

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Helemaal geweldig de hocker en het kussen! Ben al een hele tijd op zoek naar (betaalbare) postzakken, maar tot op heden weinig geluk ;) Succes met de andere postzakken en laat je ons de eindresultaten weer zien?

  Groeten,
  Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 6. TADAAAAAAAAAAA!!! chapeau voor Laurie...goed gedaan meid!!! TOF!!! en kussens voor buiten...altijd een succes, en zeker van die stoere......zo dochter zo moeder dit keer??;)

  Liefs,
  Lynda

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geweldig creatief!!!

  Zo moeder zo dochter!!:-)

  Keek net nog door mijn foto archief en kwam foto's tegen van de oude posttrein waar de postzakken op een rij hangen met ook het jaar'88 als opdruk.

  Je moet voor de aardigheid een Google met PTT postzakken en dan naar afbeeldingen, kun je zien wat er zoal van oude postzakken gemaakt is, zó leuk ook!

  Lieve groeten!!
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een heerlijke cratieve dochter.
  geef haar maar mijn complimenten.
  En die kussen is ook helemaal toppie!
  een fijne zonnige dag gewenst!
  lieve groet van Peet

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wow wat zijn ze gaaf! Geeft mij weer inspiratie en moed om aan mijn stoeltje verder te gaan want ik heb net bij Gea twee postzakken gekocht.
  Ik kan niet wachten tot ze binnen zijn en ik aan de gang kan!
  En wat fijn dat je dochter het zo naar haar zin heeft met haar studie, ze heeft wel bewezen heel creatief te zijn!
  Fijne dag!
  grietjes, Marielle

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat leuk gedaan !! allebei....ik vind vooral het kussen superrrrrr......liefs Ria...xxx.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zowel hocker als kussen zien er superleuk uit. Knap gedaan, dames!

  Lieve groetjes,
  Wanda

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat heeft je dochter dat ontzettend leuk gedaan! Hij is echt super!!!! Je kussen trouwens ook. Groetjes Peggy

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik moet wel lachen om die studieswitch..wat een verschil van dag en nacht ;) Deze studie is zeker creatief gezien een succes, de hocker is een prachtobject!
  En dat jij daar dan weer door geïnspireerd werd en achter de naaimachine kroop, is natuurlijk een topidee! Goed gedaan allebei!
  Groeten, Corine(THUIS)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Altijd stoer die postzakken, de hocker is echt gaaf zeg! En het kussen ook ! Nu nog een leuk jasje á la Maxima ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Fijn is dat hè als je kind een opleiding volgt die zo goed bij haar past, waar ze blij van wordt zeg maar. Ik word in ieder geval blij van wat zij maakt. En jij bent ook aardig geïnspireerd zie ik. Leuk hoor!

  Liefs, Mandy

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hallo Agnes, zo ik heb even tijd genomen om al die mooie blogs te bekijken die sinds kort in mijn leven zijn gekomen.
  Ik ga je volgen want ik zie leuke en mooie dingen voorbij komen op jouw blog.
  Ook zo lekker over van alles en nog wat! Leuk!
  Ik hoop dat we elkaar hier en daar gaan tegenkomen.
  Liefs
  Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat leuk die postzakken! Ik denk dat Maxima die ook leuk zou vinden als ik denk aan haar postzakken-outfit!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat leuk gemaakt Agnes!
  Leuk dat je mee wilt naar de beurs, het is nog even afwachten!
  Fijne dag!
  Hartelijks

  BeantwoordenVerwijderen