maandag 3 oktober 2011

Genieten jullie ook nog zo van dit heerlijke weer! Ik wel, volop! Alhoewel ik er ook een beetje van in de war raak. Je ziet en voelt toch dat de herfst doorzet. 's Morgens erg vochtig, 's avonds al weer vroeg donker maar wel die zomerse temperaturen. Raar hoor. Maar mag van mij nog weken duren. Helaas kon ik er dit weekend niet echt van genieten. Geveld door griep, hoe bizar. Hoofdpijn, keelpijn, oorpijn, verkouden, koorts. Kortom niet echt feest. Maar nu gelukkig stuk opgeknapt.

Vorige week nog wat foto's gemaakt, stiekem doet de herfst langzaam zijn intrede ook in huis.


Vorige week deze takken geplukt en op een zinken kan gezet. Zijn  echt herfstkleuren toch?!
De hop die ervoor ligt is wel nep, maar staat toch wel leuk.

In het voorjaar hebben vrienden hun boom voor het huis gekapt en ik mocht een stuk meehebben.
We hebben de schors eraf gehaald en wieltjes onder gezet. Ik vind het zelf erg leuk geworden. Hij moet nog goed drogen en misschien dat ik hem dan volgend voorjaar nog verder afschuur. Het bloemvaasje met de gedroogde hortsensia vond ik vorige week in de kringloop. Onderin stond het merkje Metawa Holland. Dit even gegoogeled en blijkt de metaalwarenfabriek uit Tiel te zijn geweest. Het kannetje is van tin maar is erg verweerd en heeft een paar butsen. Maar ik vind dat het daar dus weer mooier van wordt. Onder het kleine glazen stolpje staat een kristallen (?) zoutpotje met zilveren (?) dopje. Deze heb ik een paar jaar geleden van Laura gekregen. Ze was toen 12 ofzo en van haar eigen geld betaald. Gekocht voor teveel geld op een antiekmarktje in Barcelona. We waren daar overheen gelopen en ik zag dat zoutpotje samen met een peperpotje en zei dat ik het een lief stelletje vond. Was ze stiekem teruggelopen en zoutpotje voor me gekocht. Geld voor het peperpotje had ze niet meer. Arm kind, zou jong en dan al afgezet. Maar hoe lief!
Dus dit is in alle opzichten een kostbaar item voor mij wat ik zal koesteren en later aan haar ga doorgeven.


Dit kandelaartje vond ik ook in de kringloop. Van hout en prachtig verweerd. Met een paar kleine denneappeltjes ook gelijk weer stapje richtig herfst. Ook de spiegel op de achtergrond is een kringloopvondst. Ik kan nog niet beslissen of ik hem zo laat of nog over ga schilderen. Voor nu vind ik hem zo wel mooi met de witte lamp en dienblad ervoor.

Ook wil ik jullie bedanken voor de belangstelling voor m'n vader. Vind ik superlief en al ik ken ik jullie niet persoonlijk, het doet me wel goed. Morgen (dinsdag) gaat hij voor z'n 4e chemo en krijgen we gelijk de uitslag van de scan om te kijken of de kuur aanslaat. Dus wordt een bijzondere spannende dag.

Groetjes,
Agnes

Ps. Welkom aan mijn nieuwe volgers! Wat leuk dat jullie m'n blog gaan bekijken.
En Rita, je zei dat jezelf ook een blog hebt gemaakt, maar ik kan er niet op kijken. Klopt dat? Ben wel benieuwd hoor.
En Joke, wat jammer dat het niet lukt om je aan te melden maar super dat je me wel volgt.

13 opmerkingen:

 1. Wat ia je huis al mooi in herfstsfeer!! Met kringloopvondsten nog wel. Daar mag ik ook altijd graag komen en zo nu en dan (soms wat vaker) neem ik er ook wat moois mee vandaan.

  Sterkte met je vader...we zullen duimen!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat mooi allemaal in je huis.....en pffff wat een spannende dag voor jullie vandaag !!.....sterkte liefs van mij...xxx..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heey Agnes heel leuk telezen dat je kwam zien naar mijn blog :) ik was juist op mijn blog aan het werken en dacht ik ga nog eens zien naar jou leuke blog je schrijft makkelijk en heel leuk en boeiend en ook soms zo herkennent om telezen ..ik ga eens zien naar mijn instellingen ik ben nog maar 1 maandje bezig en heb om wat privacy alleen toegevoegde lezers staan ,ik moet me nog wat inwerken in het bloggers wereldje ...nog veel blog plezier ! ..en sterkte voor je vader ,hij geeft alvast een liefdevolle dochter om zich heen en dat zal hem ook veel kracht geven ..groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Agnes

  Wat vervelend dat je juist afgelopen zomer/herfst weekend ziek was. Je bent geloof ik niet de enige, want ik hoor van zoveel mensen dat ze ziek zijn of zijn geweest. Hopelijk knap je snel weer helemaal op. Ik heb weer even van je blog genoten en je bijzettafeltje vind ik subliem.

  Veel sterkte met je vader vandaag, ik hoop op goed nieuws voor jullie.

  Liefs, Mandy

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die boomstam is een mooi bijzettertje geworden zo met de schors eraf en de wieltjes eronder.
  Een mooi geheel zo met het bloemvaasje met de gedroogde hortsensia.
  Wat lief van Laura om terug te gaan en het zoutpotje voor je te kopen, zo wordt het extra speciaal!
  Heel veel sterkte vandaag, een spannende dag.....

  Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een heerlijk herfstsfeer heb je in huis en die boomstam is te gek heb zelf 2 vierkante blokken ben er nog steeds verliefd op .... hou zo en zo ontzettend van natuurmaterialen ....hoop dat het weer wat beter met je gaat en je wat opgeknapt ben... wens je met je pa heel veel sterkte ... fijne dag vandaag lieve groet rosita

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een prachtige herfstcollages heb je gemaakt; leuk idee van de boomstronk en het vaasje van de kringloop is ook erg mooi! Lief hoor van je dochter om zoiets moois voor je te kopen. Veel sterkte gewenst met je vader!

  Lieve groet, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Agnes,
  Je huis is al helemaal in herfstsfeer Agnes...prachtig al die natuurmaterialen zo bij elkaar..Mooie plaatjes.
  Maar wat een spannende dag voor jullie Heel veel sterkte.....en ik hoop voor jullie dat het goed komt.
  lieve groet elly

  BeantwoordenVerwijderen
 10. We hebben genoten van het mooie weer, maar ben bang dat het nu toch heel anders gaat worden. En dan is de herfst is huis weer extra leuk.

  Fijne dag, lia

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooi al die herfstkleuren en zo leuk een boomstam in je huis.
  Veel succes met je vader, het zal vandaag spannend geweest zijn.

  Groetjes,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. a goed weekend Agnes hoop dat alles goed is groetjes ;)

  BeantwoordenVerwijderen