maandag 24 december 2012

Mijn kerstgroet voor jullie.

Ik had graag nog even  bij jullie langs willen gaan en een reactie achterlaten. Ik ga het alleen gewoon niet redden. Dus daarom maar op deze manier voor jullie allemaal.

Nu dus eindelijk bijna kerst. En ik verwonder me weer hoe snel een jaar weer voorbij is gaan.
En vaak nemen we dan het jaar nog even door thuis. De hoogtepunten maar natuurlijk ook de dieptepunten. Het was best wel weer een roerig jaar. Vorig jaar om deze tijd was eigenlijk een dieptepunt. Ik zal niet over de oorzaken uitwijden, dat heeft gewoon geen zin.  Het was een verdrietige, angstige en zorgelijke tijd. Waarbij je je dan afvraagt....komt het nog weer goed.
En gelukkig kwam het weer goed, het licht begon weer langzaam aan te schijnen. En wat zijn we er blij mee. Maar ook nog steeds de zorg om m'n vader. Nu nog volop in de chemo. Wekelijks. En dat is zwaar. Vooral voor hem.....zowel lichamelijk als geestelijk. En hoewel een tussentijdse scan heeft laten zien dat de chemo wel voor een deel aanslaat weten we niet wat de toekomst brengt. Genezing zou een wonder zijn.
Daarom zijn we wel heel blij de 1e kerstdag met de hele familie te mogen vieren.
We gaan heerlijk koken, uitgebreidt praten, veel lachen, proosten op het leven  en vooral van elkaar GENIETEN!

Het afgelopen jaar heb ik ook bij jullie lief en leed voorbij zien komen. En gaat het spreekwoord weer op: ieder huisje heeft z'n kruisje. Maar zo mooi om te zien dat hier in blogland men toch met elkaar mee leeft en warme en lieve reacties achterlaat om de ander te steunen. Is dat niet bijzonder? Vind ik wel. Zeker in een maatschappij die onpersoonlijker en harder wordt.

Ik wens jullie allemaal hele fijne kerstdagen toe. Voor sommige zal dat ook
met gemengde gevoelens zijn. Mijn kaarsje blijft symbolisch hier branden voor iedereen die het nodig heeft. Geniet met en van elkaar.


(foto's van Pinterest)
 
 
 
Groetjes,
Agnes


13 opmerkingen:

 1. Hele fijne, gezellige dagen Agnes. Geniet dat je dit met de hele familie viert.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hele fijne dagen lieverd...enne wonderen bestaan he??!!...liefs van mij...xxx...geniet !!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijne feestdagen, geniet!

  Lieve groet,
  Yet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een jaar met ups en downs...

  Geniet van de komende feestdagen. Lieve groet, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dag Agnes,

  Bedankt voor het gastvrije ontvangst, de lekkere koffie en het gezellige praatje. Als het gezellig is dan kun je naar je gevoel je kamer op de kop hebben maar dat valt helemaal niet op, en bovendien, het stond echt niet op de kop. Leuk onze gemeenschappelijke interesse, de kunst/schilderen. Je weet het als je in de buurt bent of gewoon langs wil komen, dan ben je altijd van harte welkom. Nogmaals bedankt voor de mooie kerstknuffel van je,, en een hele fijne kerstdagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dag Agnes,

  Afgelopen zaterdag ben ik met een warm kerstgevoel terug naar huis gereden, ook jullie wens ik fijne dagen en laten we hopen dat straks 2013 ook weer een nieuwe start zal zijn met hoop en lichtpunten.

  groetjes Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo Agnes
  Geniet dubbel van de kerstdagen en de eindejaarsdagen geniet van de gezellige momenten samen met je vader en de familie ik ben ook een tijdje "verdwenen " van de blog soms kan het tedruk worden maar altijd leuk je dan eens weer telezen ...geniet van de kerst en eindejaarsdagen en voor binnen enkele dagen wens ik je geluk ! ..geluk bestaat uit 3 dingen ..iets om van tehouden ...iets om tedoen ...iets om naar uit tekijken ...dat geluk wens ik je toe in 2013 ! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo Agnes,

  Bedankt voor je lieve berichtje, met de kerst en oud en nieuw ben ik nog bij mijn moeder geweest, moeilijk om toe te kijken en weinig voor haar te kunnen doen. Maar goed, ze is er nog en ik krijg de indruk dat ze dat nog steeds erg waaedeert ondanks de beperkingen.

  Ook voor jullie zal het niet altijd gemakkelijk zijn, dapper zoals je het opvat en beleeft. Voor jullie zal deze kerst ook juist het gevoel geven om bij elkaar te horen, ondanks dat je niet weet wat de toekomst zal brengen.

  Maar zoals je zo mooi het geluk omschrijft, ik zal het goed onthouden,

  Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Agnes, je hebt een hele mooie blog! Ik ben ook meteen volger geworden van je op Pinterest
  Lieve groet Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hallo Agnes! Ik dacht.. even snuffelen op je Blog, ben benieuwd naar je eerste post van 2013! Hoop dat alles goed met je gaat. Fijne dag nog! Groetjes,
  Miriam

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Agnes, trouwe volgster van mijn blog, je was ook mijn eerste volgster, weet je nog? :))

  Ik begrijp uit je post dat je vader ernstig ziek is. Wat zal dat zwaar voor jullie allemaal zijn. Ik hoop dat jullie veel steun, kracht en liefde bij elkaar vinden.

  Veel liefs, Mandy

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Agnes, bedankt voor je lieve berichtje op mijn blog. Ik hoop dat het inmiddels beter gaat met je vader (weet niet hoe het nu is, want je post is van december....)
  Sterkte toegewenst!
  Lieve groet, Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Zomaar even een berichtje van mij.

  Groetjes en een fijne 2e Pinksterdag,
  Miriam
  't Bezige Bijtje

  BeantwoordenVerwijderen