dinsdag 18 januari 2011

Teken van leven

Ik kan er moeilijk toe komen hier regelmatig berichtjes te plaatsen. Dit blog was bedoeld als een soort dagboek voor mezelf, maar ik merk dat ik het moeilijk 'delen' vind. M'n hoofd zit vol met plannen en ideeën maar er komt op dit moment nog maar bar weinig uit. Vorige week was een beetje een rare week. M'n dochter met een hele flinke griep thuis, ik moest donderdag met manlief naar het ziekenhuis voor een kleine ingreep en kreeg het nare bericht dat de moeder/schoonmoeder van hele dierbare vrienden was overleden. Alhoewel we eigenlijk wel op dit bericht waren voorbereid komt het altijd toch als een schok aan als het dan definitief zo is. Ik wilde heel graag bij de crematie zijn, vooral voor onze vrienden, maar ik kon er helaas niet bij zijn. De crematie was in Rotterdam (toch zo'n 200 km bij ons vandaan) en ik moest om half 2 in het ziekenhuis in Heerenveen met m'n ouders waar m'n vader een belangrijke uitslag zou krijgen van zijn bloed en een scan. Voor m'n vader is het heel belangrijk dat ik bij die uitslagen ben (door een hoop gedoe met ziekenhuizen, uitslagen, diagnoses en behandelingen) ben ik een soort 'gelukspoppetje' voor hem. Dus ik zou het vanuit Rotterdam nooit redden om op tijd in Heerenveen te zijn. Dus ik heb ervoor gekozen met m'n vader mee te gaan. Onze vrienden hadden er wel begrip voor dat we er niet bij konden zijn maar het voelt gewoon niet lekker voor mij.
Hoewel ik de hele ochtend aan ze gedacht heb, voel ik het toch dat ik ze teleurgesteld heb.
Hebben jullie dat nou ook vaak dat soms alle (belangrijke) dingen te gelijk komen en dat je dan een keuze moet maken die je eigenlijk niet wil maken?!

Verder ben ik momenteel verslaafd aan met boek wat ik nu aan het lezen ben. (op dit blog aan de rechterkant ga ik iedere keer het boek plaatsen dat ik aan het lezen ben.)
Het boek telt 495 pagina's en is  zo meeslependdat ik het heel moeilijk weg kan leggen.Verder ben ik deze week druk met een cateringopdracht voor zaterdag! Zo leuk. Was een tijdje rustig (recessie??) maar nu weer wat dingen op mijn pad. Moet deze week ook nog een offerte uitbrengen voor een catering voor een bruiloft. Leuk, leuk, maar altijd spannend. Omdat ik dit toch hobbymatig doe vind ik het altijd spannend om iets moois neer te zetten. Ik leg de lat altijd wel hoog voor mezelf wat dat betreft.

En dan ook nog een opdracht/werkje om een portret van iemand te schilderen die 50 wordt. Toevallig is dat ook een vriend van ons van het voetbalteam van manlief. Moet natuurlijk strikt geheim blijven maar ben wel heel hard aan het denken en ideeën te verzamelen hoe het moet gaan worden.

Verder ben ik ook nog wat dingetjes aan het breien, dit voornamelijk tijdens de uitzendingen van The Voice of Holland die ik eigenlijk nooit wil missen. Maar het is altijd zo'n lange zit dat ik dan de pennen er maar bij neem en dan toch het gevoel heb iets nuttigs te doen.
Zal misschien binnenkort wat foto's er van plaatsen.
Moet zowieso nog foto's maken voor dit blog.:)

Al met al toch nog meer tekst dan ik verwacht had.:):)

Fijne dag morgen voor iedereen!

Groetjes,
Agnes

8 opmerkingen:

 1. Gewoon conceptberichten maken van wat je maar van je af wilt schrijven en dan even laten bezinken, daarna pas bepalen of je het plaatst... het went wel denk ik. En juist al die 'moeilijke' dingen als kiezen krijgen daardoor een plekje in je hoofd.
  Ik gebruik m'n blog ook voor mezelf, het bevalt mij heel goed..
  Groeten, Corine(THUIS)
  PS. wat een dappere hobby..cateren.. veel succes en plezier ermee!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Agnes..
  De klepbank hebben we al jaren in de keuken hebben staan.. ik denk wel 10 jaar .. en het bevalt ons prima..
  In onze keuken staan nu stoelen bij de tafel gewoon omdat ik dat wel weer eens leuk vond..
  Ja ik ben verwend met dubbele mogelijkheden...
  Maar goed.. de klepbank staat nu boven. ( we wonen in een soort van drive in en hebben de keuken beneden) en eigenlijk zit iedereen er heel graag op.. het heeft wel sfeer. en het even aanschuiven als er iemand bij of af moet..ach dat is echt niet zo'n groot probleem..
  Leuk dat je even bij mij kwam buurten. Groetjes Hetty

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Soms kan het ook even opluchten om dingen van je af te schrijven en te delen (met onbekenden) vooral als je zoveel tegelijk te verwerken krijgt!

  Bedankt voor de boekentip; ben gek op lezen! En succes met de catering en je andere bezigheden...

  Fijne dag,
  Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hoi ik denk dat iedereen wel eens moeilijke keuzes moet maken
  en mensen snappen ook wel dat je vader hierbij voorgaat
  je stelt heus niemand teleur je hebt toch medeleven getoond en contact gehad
  dat snappen ze heus wel
  en met zo'n dag zijn mensen er toch niet bij door hun verdriet als je nadien maar wat laat horen dat stellen ze op prijs
  kop op niet schuldig voelen je kunt je nu eenmaal niet in tweeén delen
  het komt allemaal wel goed
  gr sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dag Agnes,
  ik herken het helemaal als je zegt dat je zo bomvol ideeen zit. Het is heel leuk maar soms kan het ook knap lastig zijn. Lekker doen waar je zin in hebt en heb je geen zin dan wacht je gewoon een poosje. Het komt vanzelf! Ik ben in ieder geval je volger geworden!
  Hartelijks,
  Makkie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een druk baasje...
  Het moeilijkste in je leven, is keuzes maken...je stelt altijd iemand teleur, en vaak is dat jezelf.
  Ik denk dat je vrienden het heus wel snappen, en ik hoop dat je dit keer ook een gelukspoppetje voor je vader was.
  Dit boek heb ik in de zomervakantie gelezen..de eerste 100 pagina's vond ik taai, maar toen kon ik niet meer stoppen en had het in twee dagen uit...vakantie hè...
  Bloggen moet géén verplichting worden, je MOET al genoeg in het leven...maar ik vind het wel leuk om af en toe bij je langs te kunnen gaan...
  En je reacties zijn ook zo hartverwarmend.
  Warme knuffels, Margot

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Agnes ,
  ja soms is het best moeilijk om keuzes te maken en voel je je soms schuldig , ik denk dat je vriendin heus wel weet dat het moeilijk was voor je.....weer loslaten hoor .

  En zoals jij soms niet weet wat je plaatsen moet hier , ik heb soms teveel inspiratie e zou elke dag wel wat kunnen plaatsen maar dat doe ik maar niet ......

  Nou succes met alles , groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dag Agnes,
  ik heb je mailadres niet omdat er noreplay bij staat. Heb je een goed mailadres voor mij?
  Groet,
  Makkie

  BeantwoordenVerwijderen