zaterdag 25 december 2010

1e kerstdag.

En dan is het dan eindelijk kerst...
Was gisteren nog niet echt fit maar moest nog heel veel doen dus toch maar op tijd eruit.
Had beloofd om voor een vriendin salades te maken dus zo stond ik om kwart over 8 al megaberg aardappelen te schillen. Volgens mij heb ik nog nooit zo vroeg aardappels geschild.:) Dus eerst de salade maar zover klaar gemaakt zodat smaken lekker in konden trekken. Daarna met manlief de stad in om laatste boodschappen te doen en nog cadeautjes te halen. Ik kon er niet onderuit. Jeetje, wat een tijd gaat daar toch in zitten. Maar goed,
om 4 uur hadden we dan toch alles binnen. Auto vol, beurs leeg. We moesten nog bij vrienden het Ik hou van Holland spel ophalen wat we gaan doen op 2e kerstdag met de familie. Dit was er door de griep bij in geschoten. Vriendin belde of we spel nog kwamen halen en of we dan gelijk kerstborreltje kwamen halen.
Dus daar nog even snel langs gepiept en heerlijk portje gedronken met heerlijk stukje kaas. Was kort bezoekje maar erg gezellig. Toen snel naar huis en salade voor vriendin afgemaakt en opgemaakt. Toen snel een blik soep (!!!! normaal eten wij echt nooit soep uit blik!!!) opgewarmd en met lekkere broodjes gegeten.
We wilden op kerstavond nog even langs mijn ouders gaan. Maar omdat ik niet wist hoe laat vriendin de salades op kwam halen heb ik m'n ouders maar gevraagd of ze zin hadden om hier te komen.
Dus vriendin met man/vriend kwam en bleef nog even gezellig hangen en ouders er bij.....toch nog een hele gezellige avond geworden. Eigenlijk te laat naar bed, maar goed, konden toch beetje uitslapen.
Vannacht om  4 uur wakker geworden badend in het zweet, knallende hoofdpijn en hoesten als een oude kerel. Nee he. Bed uit gegaan, opgefrist en schone pyama aan, aspirine genomen en weer naar bed met dropje voor de keel (had natuurlijk weer geen  hoesttabletjes in huis). Toch weer in slaap gevallen tot half 6.
We werden toen gewekt door de blazers van het plaatselijk muziekkorps die bij het bij ons tegenover gelegen ouderencomplex kerstliederen speelden. Dat doen ze ieder jaar en ik vind dat altijd zo'n mooi begin van de kerstdag! Dus toch weer uit bed gegaan en voor het raam van de logeerkamer even staan kijken en genoten. Petje af voor die mensen, want het was natuurlijk berekoud! Ik hoop dat er veel van de ouderen en andere buurtbewoners het gehoord hebben en er net als ik van genoten hebben.
Vandaag eigenlijk heel weinig gedaan want voelde me echt niet fit. Het was een prachtige dag, heerlijk zonnetje in een witte wereld en ongeveer 3 graden onder minpunt. Wat wil een mens op 1e kerstdag nog meer. We wilden eigenlijk lange wandeling gaan maken met de hond. Maar die had een zere poot. Is gistermorgen misschien ergens in getrapt of heeft zich verstapt. Kunnen niets aan het pootje zien. Dus ik niet fit, hond niet fit, dus heeft manlief maar even heel klein rondje met hem alleen gelopen. Het is trouwens eerste keer dat we 1e kerstdag met z'n tweeën zijn want puberdochter is bij haar verkering. Wel raar hoor na al die jaren. Maar ja, zo gaat dat.
Haar vriendje woont hier nog al ver vandaan dus morgenvroeg komt ze met de trein terug.
We zouden vandaag met z'n tweeën gaan gourmetten, maar m'n broer belde net op of we zin hadden dat bij hen te komen doen. Dus gaan we zo die kant maar op en brengen ons vleespakketje maar mee.
Morgen komt de hele familie hier. Normaal doen we uitgestelde sinterklaas (omdat nooit iemand de deadline van Sinterklaas haalt) met cadeau's, gedichten en surprises. Maar het merendeel kwam er dit jaar niet aan toe om dat de kerst in het weekend valt en weinigen vrij waren voor de tijd. En we hebben altijd nog wel wat tijd nodig want het wordt altijd groots aangepakt! Echt hele mooie, grootse, technisch vernufte, creatieve surprises. Dit jaar gaan we het anders doen. Ouderwetse spelletjes, competitie sjoelen, karaoke.....maar alles net even anders dan normaal. Dus dat wordt nog wat. En natuurlijk ook uitgebreid lekker koken. Dus hoop dat ik morgen me wel superfit voel want er is nog een hoop te doen.
Zo,nu mezelf nog even wat opknappen en dan op pad. M'n dagboekje hier is in ieder geval weer bijgewerkt.:)
Fijne dagen nog voor iedereen!
Groetjes,
Agnes


1 opmerking:

  1. Hoi Agnes.. Dank je wel voor het bezoekje van jou op mijn blog.. Nog een fijne kerst verder.
    Groetjes Hetty

    BeantwoordenVerwijderen